Slik flytter du klær på hengere, sko og mer


Forbereder du deg på å flytte klær på hengere, sko og tilbehør? Vi kan hjelpe. Det er aldri morsomt å pakke ned innholdet i et skap, men det er nødvendig når du skal flytte. Det er også viktig for flyttingen din at det gjøres riktig. Hvis ikke kan du ende opp med et skap fullt av krøllete skjorter, ødelagte lommebøker og oppskrapede sko. Den beste måten å pakke sko og tilbehør på er å gjøre det med omhu fra begynnelsen av. Dette betyr å vaske, brette og pakke klær i de rette materialene, i stedet for å bare kaste det ned i esker. Ting fra garderoben kan også veie ganske mye når det pakkes sammen. (Tenk deg å løfte flere skoesker eller overfylte esker med klær.) Heldigvis finnes det mange lette og effektive måter å flytte klær på hengere, sko og håndvesker på. Dersom du trenger steg-for-steg instruksjoner for en vellykket flytting av garderoben din, kan du lese våre tips nedenfor.

Slik flytter du sko på hengere

 1. Kjøp flere garderobeesker for dyre klær på hengere

Når du skal pakke ned de fine og dyre klærne dine bør du starte med garderobeesker. Disse eskene er smale, bærbare skap som er spesielt designet til klær. Størrelsene kan variere, men de fleste er 61 cm brede og 92 cm lange. De kommer med en metallstang som du kan henge kleshengerne med klærne dine på. Den spesielle esken sørger for at klærne dine er beskyttet og holder seg rynkefrie under hele flyttingen. Slike esker er ikke billige, men prisen er ofte verdt det.

 1. Bruk store søppelsekker for andre klær på henger

Med tanke på hvor dyre de spesielle eskene er, ønsker du sikkert billigere løsninger for resten av klærne dine. Bruk søppelsekker. Dette er en rimelig løsning, og en utmerket måte å pakke klær på. Vi anbefaler å bruke store søppelsekker som kan lukkes med snor.

For å pakke klærne dine i en søppelsekk trenger du ikke å gjøre annet enn å samle kleshengerne med klær på og tre søppelsekken over mens du holder fast i hengerne. Lukk søppelsekken ved hjelp av snoren. Du kan også lage et hull i bunnen av søppelsekken og plassere klærne inni med krokene til kleshengerne gjennom hullet. Bruk en snor eller gummistrikk for å sikre at alt holder seg på plass. Den åpne enden av søppelsekken kan du lukke slik at klærne ikke blir møkkete.

 1. Beskytt klær på kleshengere med klesposer

Til slutt kan du sikre klærne dine litt ekstra ved hjelp av klesposer. Disse beskyttende posene kan brukes alene eller i tillegg til garderobeesker og søppelsekker. I likhet med kofferter er klesposer laget for å transportere klær og er en flott måte å flytte klær som henger på kleshengere på. Disse klesposene kan koste alt fra 10 USD til 40 USD, avhengig av kvaliteten. Selvsagt kan du også spørre ditt lokale renseri om de har noen gratis klesposer i plast. Selv om disse ikke gir fullt så god beskyttelse, gjør de det lettere å holde klærne samlet når de er pakket inn i garderobeesker.

Slik flytter du klær i en eske 

 1. Vask eller rens klærne før pakking

Ikke alle klær trenger å henge under flyttingen. Undertøy, t-skjorter, treningstøy og jeans, for eksempel, kan brettes sammen og legges i en eske. Vi foreslår at du vasker eller renser disse klærne før du pakker dem. Å pakke skitne klær sammen med rene er aldri en god ide. Ikke bare kan møkkete eller fuktige klær føre til at alt begynner å lukte. De kan også forårsake sopp. Beskytt klærne dine ved å sørge for at alt er rent og tørt før du pakker dem ned.

 1. Fôr eskene med et beskyttende lag

Vi foreslår at du fôrer eskene med papir eller plast før du pakker klærne dine ned i dem. Dette vil beskytte klærne dine fra vann og den slitasjen som ellers følger med flyttingen. Dersom du ønsker å sørge for at eskene dine er så vanntette som mulig, kan du også legge en regnjakke eller lignende ned i esken før du pakker resten av klærne oppi.

 1. Brett klærne og legg dem i esken

Å brette klærne dine ordentlig vil a) forhindre rynker og b) maksimere plassen i esken. Uansett hva du gjør bør du ikke fylle esken helt. Dette vil bare gjøre flyttingen vanskelig og gjøre det vanskeligere for deg å finne tingene dine igjen etterpå. Sørg for å merke eskene med hva de inneholder (for eksempel: gensere, skjorter, bukser), slik at det blir lett å pakke ut når du har flyttet inn.

Slik flytter du sko

 1. Pakk skoene i de originale skoeskene, skoposer eller skoesker av plast

Har du tatt vare på de originale eskene skoene dine kom i? Vi anbefaler å bruke disse på nytt når du skal pakke dine pensko, sandaler, sneakers, boots, tøfler, loafers og andre sko. Dersom du ikke har esker kan du bruke billige skoposer. Disse beskytter skoene dine mot både vann og smuss under flyttingen. Et annet alternativ er å kjøpe gjennomsiktige skoesker i plast. Disse koster mer enn skoposer, men tilbyr utmerket beskyttelse av skoene og gjør det lettere å finne igjen skoene etter flyttingen.

 1. Pakk skoene inn i pakkepapir

Før du legger skoene dine inn i esker eller poser, anbefaler vi at du pakker litt pakkepapir rundt dem. Vi foreslår også at du fyller skoen med papir, slik at de holder formen under flyttingen. Fest papiret med teip og plasser skoen forsiktig inn i esken eller posen.

 1. Fyll skoesker og -poser med ekstra pakkepapir og isoporkuler

For å hinder at skoene flytter på seg under transport, anbefaler vi at du fyller ut den ledige plassen i esker og poser med pakkepapir eller kuler av isopor. På jakt etter en enkel og billig løsning? Fyll esker og poser med aviser, vaskekluter og rene kjøkkenkluter.

Andre hjelpsomme tips  

 1. Pakk i koffertene dine (og maksimer plassen!)

Slå to fluer i en smekk og pakk alle klærne dine i koffertene dine. Du skal uansett ha med deg alle bager og kofferter, så hvorfor ikke dra nytte av dem når du skal flytte? Kofferter er laget for oppbevaring av klær og personlige eiendeler og er perfekt når du skal flytte. For å maksimere plassen i kofferten, og samtidig forhindre rynker, bør du rulle klærne i stedet for å brette dem. Dette fungerer for skjorter, bluser, undertøy og bukser. Du kan også bruke små poser av stoff som gjør det enklere å holde ulike klesgrupper sammen slik at det hele er bedre organisert.

 1. Bruk vakuumposer til klærne dine

Når du skal flytte kan det være en god idé å oppbevare klær i vakuumforseglede poser. I motsetning til flytteesker av papp, som ikke er luft- og vanntette, vil forseglede vakuumposer gi full beskyttelse til klærne under flyttingen. Disse posene, som kan brukes flere ganger, forhindrer fukt, støv, skitt og insekter fra å skade klærne. De er også perfekte for oppbevaring av sesongbaserte klær. Heldigvis er ikke slike poser spesielt dyre. De fleste pakker inneholder flere vakuumposer og koster alt fra 150 NOK til 400 NOK.

 1. Pakk sko og tilbehør ned i gjennomsiktige plastikkbokser

Selv om de koster mer har plastikkbokser den fordelen at de er vanntette og gjennomsiktige. Dette gjør det enkelt å beskytte sakene dine fra å bli skadet og det blir lettere å finne dem igjen etterpå. Å pakke håndvesker og sko ned i en stabil boks er også den beste måten å forhindre at de blir flatklemte under transport. Sørg for å legge litt beskyttende papir i boksen før du legger tingene dine oppi. Dersom flyttingen foregår i dårlig vær vil det også være smart å pakke ting som skinnjakker og semskede klær i slike bokser. Da unngår du at de får vannskader.

 1. Pakk hatter i hatteesker

Skal du pakke ned hatter er det viktig å ikke pakke dem sammen med andre gjenstander. Årsaken? Hatter blir lett ødelagte eller mister fasongen. For å forhindre dette foreslår vi at du pakker dem i hatteesker eller små pappesker.

 1. Beskytt smykkene dine når du pakker

Når du skal pakke smykker vil det lønne seg å plassere øredobber, halskjeder og armbånd inne i små plastikkposer. Halskjeder bør pakkes individuelt, slik at de ikke setter seg fast i hverandre. Når du flytter bør du også oppbevare dine fine og dyre smykker sammen med deg.

Comments are disabled.