Hvorfor det å flytte alltid koster mer enn du tror


Vi liker ikke å si det, men det å flytte koster alltid mer enn du tror. Årsaken? Ekstra flyttekostnader, som ekstra pakkeutstyr, kostnader ved kjøp og salg og transportgebyrer. Heldigvis finnes det flere måter å planlegge og budsjettere for disse kostnadene på slik at du vet hva du kan forvente. Her er 8 grunner til at flyttingen koster mer enn du tror.

  1. Flyttebyråer er dyre

Planlegger du å leie et profesjonelt flyttebyrå? Vi håper du er forberedt på at dette koster mye penger. Dersom du ikke skal flytte så langt, vil prisen ligge på rundt 6000 NOK. Dersom du skal flytte langt, kan prisen fort komme opp i 40.000 NOK eller mer. Poenget er altså at det å flytte koster penger. Selv om du bestemmer deg for å leie en flyttebil og gjøre jobben selv, må du fremdeles regne med å betale over 10.000 NOK for å flytte til langt.

Flytteforsynger koster

Fra pappkasser og plastfolie til skumposer og pakketeip. Du vil trenge mye av dette når du skal flytte, og summene kan bli høye. Dette gjelder spesielt om du skal flytte en større husholdning. Et sett på 30 flytteesker kan koste rundt 600 NOK. En kartong med pakketeip kan koste rundt 200 NOK. I tillegg skal du ha bobleplast, beskyttelsesfolie, sprittusjer, etiketter og annet utstyr. Du må regne med at dette fort kommer opp i noen tusenvis av kroner.

  1. Det kan hende du trenger å leie profesjonelle pakkere

Er du ikke sikker på om du har tid til å pakke sammen hjemmet ditt? Mange travle mennesker bestemmer seg for å leie profesjonelle pakkere. Dette vil garantert bety mye mindre stress (i tillegg til at du sparer tid) når du skal flytte. Det betyr også at kostnaden blir høyere. Å leie inn profesjonelle pakkere vil koste noen tusenlapper. De som flytter langt kan måtte betale en flat rate for dette, noe som kan være ganske dyrt. Lokale flyttebyrå tar seg ofte betalt per time, så sørg for å sjekke hva de skal ha betalt før du leier dem inn.

  1. Du må betale transportkostnader

Mange glemmer å beregne alle de viktige transportavgiftene når de flytter. Dersom du skal flytte langt og gjør det hele selv, må du betale for drivstoff. Dette er ikke billig. De som leier en flyttebil må i tillegg til drivstoff betale for de utgiftene selve leien medfører. Hvis du ansetter profesjonelle flyttefolk, vil transportavgiften bli lagt til fakturaen din. Dette dekker vanligvis kostnaden for drivstoff, bompenger og lønn til sjåføren.

  1. Ansvarsforsikring og eventuelle andre forsikringer koster ekstra

Med mindre du holder deg til det mest grunnleggende ansvarsnivået, vil du sannsynligvis måtte betale for ekstra beskyttelse eller tredjepartsforsikring. I tillegg til alternativet «Free Released Value Protection» er flyttebyråer som flytter mellom statene pålagt å tilby «Full Value Protection», et mer omfattende ansvarsalternativ. Dessverre koster denne typen forsikring vanligvis ekstra. I tillegg dekker den ikke alt. Den dekker kun den nåværende pengeverdien av eiendelene dine dersom eiendelen er tapt eller skadet under transport. Selvfølgelig kan mange som flytter velge å kjøpe en tredjepartsforsikring for å supplere deres eksisterende ansvarsdekning. Dette vil koste mer, men være verdt det dersom du flytter verdisaker.

Du kan trenge å lagre eiendeler for lengre eller kortere tid

Enten du trenger midlertidig lagring under flytting eller langsiktig lagring så snart du har kommet deg på plass, så glemmer mange å legge kostnadene for lagring inn i flyttebudsjettet. Self-storage-fasiliteter som City Selv Storage eller OK minilager belaster vanligvis kundene hver måned. Hvis du planlegger å leie en lagringsenhet over lengre tid, må du være forberedt på å betale alt fra 500 NOK til 5000 NOK i måneden

Huseiere må betale meglerens honorar og gebyrer

Skal du selge eller kjøpe bolig? Ikke glem å budsjettere kostnadene ved salg samt honoraret til megleren. Det er selgeren som betaler disse utgiftene. Kjøpere vil måtte betale slike ting som tinglysningsgebyr og dokumentavgift. Ikke glem å legge dette inn i budsjettet ditt når du flytter til en ny bolig.

Du vil antagelig trenge nye møbler

Hvem trenger ikke nye møbler og ting til huset når de flytter? Enten du flytter til et mindre hjem eller oppgraderer til et større, vil du antagelig trenge nye møbler som passer til det nye hjemmet. Dersom det å flytte betyr at du må innrede et helt hjem med nye ting, foreslår vi at du også tar dette med i budsjettet ditt.

Hvordan kutte kostnader når du flytter

Heldigvis finnes det mange måter du kan redusere flyttekostnadene på. Noen av de enkleste inkluderer:

  • Rydd i eiendelene dine – Desto mindre eiendeler du må flytte, desto lettere vil flyttingen bli. Før du flytter bør du gå gjennom eiendelene dine og kvitte deg med det du ikke trenger. Ikke bare vil dette spare deg fra å måtte leie et lager, men det vil også spare deg fra å måtte betale flyttebyrået for å flytte unødvendige eiendeler.
  • Let etter gratis esker og annet utstyr – Du kan alltid lete etter gratis esker hos matbutikker, skoler og gjenbruksbutikker.
  • Unngå høysesongen for flytting – Sommeren er gjerne høysesong for flytting. Dermed vil også prisene være høyere i denne perioden. For å unngå at du betaler mer enn du må, anbefaler vi at du venter til senere på høsten eller vinteren når prisene vanligvis er lavere.
  • Ta vare på kvitteringer med tanke på selvangivelsen – Ta vare på kvitteringene dine for de utgiftene du har hatt i forbindelse med flyttekostnadene. Når det er på tide å skrive selvangivelsen kan det hende du kan trekke fra noen av disse kostnadene.

Comments are disabled.