Hvordan flytte et piano uten profesjonelt flyttebyrå


Å flytte piano er ikke for svake hjerter. Alle som noen gang har gjort det, vil fortelle deg at denne vanskelige oppgaven krever seriøs arbeidskraft og forberedelse. Prosessen med å flytte et piano er så langsom og anstrengende at det til og med har utartet seg som en egen nisje i flyttebransjen. I dag kan du finne flyttebyråer som kun driver med pianoflytting.

Tatt i betraktning det faktum at pianoer vanligvis veier mellom 136 kg og 450 kg (eller mer!), anbefaler vi absolutt å ansette et profesjonelt flyttebyrå med pianoflytterfaring for å gjøre jobben. Et piano er ofte noe av det mest verdifulle og kostbare i hjem. Prisen på et kvalitetspiano varierer fra titusenlappene til over en million. Med tanke på verdien av et piano, er det spesielt viktig at instrumentet håndteres med stor forsiktighet, noe som gjør profesjonelle flyttebyråer desto mer nødvendig.

Imidlertid, hvis ansettelse av profesjonelle rett og slett ikke er i budsjettet eller tidsplanen din, er det mulig å flytte de fleste pianoer med hjelp av gode venner. Hvis du eier et flygel som veier 450 kg, anbefaler jeg likevel sterkt å investere i profesjonelle. Disse eksepsjonelt store pianoene krever ofte spesialutstyr og håndtering som bare ekte fagfolk innen flytting kan tilby. Det samme gjelder i tilfeller med bratte trapper eller spesielt smale korridorer, da anbefales også å bruke profesjonelle.

Fortsatt overbevist om at du vil flytte piano selv? Ta en titt på våre nyttige tips nedenfor.

Før flyttingen

Skaff riktig flytteutstyr og verktøy

Først må du sørge for at du har alt nødvendig utstyr og verktøy tilgjengelig for å flytte pianoet trygt og sikkert. For både piano og flygel trenger du mange tepper for beskyttelse. Det siste du vil ha en ripe (eller verre!) på ditt verdifulle instrument.

Tips: Du kan også bruke tykke håndklær og tepper til å dekke til pianoet. Flere ruller med teip vil være nødvendig for å holde teppene på plass. Å flytte et piano vil også kreve en klaverbrett som er i stand til å holde pianoets vekt.

På grunn av størrelse og struktur er flygeler litt mer kompliserte å flytte på, og krever derfor også ekstrautstyr. Foruten tepper, anbefaler jeg at du finner et klaverbrett i passende størrelse (også kalt et piano-glidebrett) for å håndtere flyttingen. For å holde pianoet på plass på et glidebrett, trenger du også stropper og en skrutrekker.

Få med så mange hjelpere som mulig

Når du har fått utstyret i orden, anbefaler jeg at du samler et sterkt team med gode hjelpere. Du trenger minst fire personer – kanskje flere, avhengig av størrelsen på pianoet og kompleksiteten. Det beste er å rekruttere venner, familie og naboer som har erfaring med å flytte tunge gjenstander og som er i relativt god form. Sørg for at alle har på seg passende klær, samt joggesko eller vernesko.

Mål døråpninger, trapper og ganger

Før du flytter, bør du måle alle steder i hjemmet som pianoet vil passere gjennom. Sørg for å måle alle døråpninger, trapper og ganger for å vurdere hvor enkelt det vil være å manøvrere pianoet forbi. Det er også lurt å sørge for at dører er åpne, gulv er godt beskyttet og møbler som potensielt kan treffe pianoet, fjernes før du flytter på instrumentet. Hvis du er bekymret for at pianoet hakker et hjørne eller blir ripet underveis, kan du prøve å dekke til skarpe kanter på døråpningen og babysikre hjørner med ekstra håndklær.

Flytte pianoet

Å flytte et piano

Å flytte et piano eller flygel krever begge mye forberedelse. Når du flytter et piano, vil du beskytte pianotangentene og pedalene. Dekk til med et teppe og teip for å feste. Dekk deretter pianoet med tepper foran, bak og på sidene. Teip alle teppene for å feste dem på plass. Når pianoet er beskyttet med tepper, kan du og teamet heise det oppreiste pianoet trygt på vogna. Når du løfter pianoet, må du ha noen på alle sider av instrumentet. For å unngå skader, bør alle ta spesielle forholdsregler, og sørg for å bøye knærne for å forhindre å skade i ryggen. Når pianoet er på vogna, bærer du det forsiktig til flyttebilen.

Flytte flygel

Før du flytter flygel, er det spesielt viktig at du senker og fester topplokket. Hvis du kan, bruk en skrutrekker for å demontere pedalene og bena. Ta forsiktig av alle bena av flygelet. Når du gjør dette må du sørge for at hjelpen er på plass for å forhindre at siden på pianoet treffer bakken når bena er fjernet. Pakk lokket, nøklene og alle sidene av pianoet i tepper. Fest alle teppene med teip. Du bør også pakke bena og pedalene til pianoet i separate tepper under transporten.

Forsikre deg om at alle delene er festet og sikret, vipp deretter pianoet forsiktig på klaverbrettet. Fest pianoet med stropper. Når du skyver på klaverbrettet anbefaler jeg at flere personer hjelper til for å forhindre ulykker. Etter at du har flyttet flygelet frem til ditt nye hjem, må du montere bena og pedalene på plass. Sørg for å ha flere personer med for å hjelpe deg med dette også.

Når flyttingen er fullført, anbefaler jeg at du stemmer pianoet og gjør det rent med en fuktig vaskeklut.

Vil du helst ansette et flyttebyrå?

Hvis det ikke er helt din stil å flytte et piano på DIY-måten, er det mange profesjonelle flyttebyråer som kan håndtere oppgaven for deg. For å finne det beste byrået for å flytte tingene dine, inkludert pianoet, kan du sjekke Moving.coms, et omfattende nettverk av anerkjente og pålitelige profesjonelle. Alle i vårt nettverk er godkjent og forsikret, så du kan være trygg på at flyttingen (og pianoet ditt) vil være i gode hender. Lykke til og god flytting!

Comments are disabled.