Hva gjør et komplett flyttebyrå?


Ønsker du ikke å gjøre jobben selv når du skal flytte? Du har flaks. Profesjonelle, komplette flyttebyråer kan håndtere alle oppgavene forbundet med flyttingen din. Du kan lene deg tilbake, slappe av og se hvordan huskelisten din blir mindre uten at du må løfte en finger. Det er et flott alternativ for mennesker som ikke ønsker å påta seg den store jobben med å flytte eller for de som av en eller annen grunn ikke håndterer oppgavene i forbindelse med flyttingen alene. Selv om det ikke er noe rimelig alternativ, vil bekvemmeligheten et komplett flyttebyrå gir være verdt det. Nedenfor skal vi gå gjennom hva du kan forvente av et komplett flyttebyrå, inkludert hva de vil gjøre for deg og hvor mye det kan koste.

Enkelt sagt så utfører de alle oppgavene forbundet med flytting. Dette inkluderer:

Levering av alle pakkematerialer og forsyninger. Du trenger ikke å gjøre uendelige turer til butikken etter esker, pakkingsteip, papir og bobleplast. Et komplett flyttebyrå leverer alt du trenger, inkludert slike ting som tepper til å ha rundt møblene dine under transport og ekstra polstring.

Pakke ned eiendelene dine. Å pakke er en av de vanskeligste og mest tidkrevende oppgavene i forbindelse med flytting. Det trenger det ikke å være. Et komplett flyttebyrå vil pakke ned hele huset for deg med erfarne pakkere, som sørger for trygg pakking av alle dine eiendeler på en brøkdel av den tiden du ville ha brukt. De vet også hvordan de skal pakke og sikre skjøre og verdifulle gjenstander, som glass og kunst.

Demontering av møbler. Et komplett flyttebyrå vil sørge for at dine store og/eller tunge møbler kommer dit de skal. Dette inkluderer blant annet hel eller delvis demontering av de møblene som krever det, og å montere dem opp igjen i det nye hjemmet.

Laste av og på flyttebilen. La de profesjonelle stå for de tunge løftene. Etter å ha pakket ned hjemmet ditt vil flyttebyrået laste alt trygt på flyttebilen. Dette inkluderer også de hvitevarene du vil ta med deg. Når du kommer til det nye hjemmet dit, vil flyttefolkene også laste av flyttebilen.

Transport av eiendelene dine. Enten du flytter over gaten eller til en annen kant av landet, vil det komplette flyttebyrået du har valg kjøre eiendelene dine dit. Du vil få en tidsramme for når sakene dine vil ankomme, slik at du ikke trenger å gjøre annet enn å komme deg dit og ta imot leveringen.

Pakke opp. Et komplett flyttebyrå pakker ikke bare ned hjemmet ditt. De kan også pakke det opp for deg. Mens du fokuserer på de andre oppgavene ved det å komme seg på plass, vil flyttefolkene dine sørge for at alle sakene dine kommer dit de skal. Du forteller hvor du skal ha de enkelte tingene og de gjør jobben.

Fjerning av pakkematerialer. Etter å ha flyttet kan du sitte igjen med dusinvis (eller hundrevis!) av esker som må resirkuleres samt annet materiale som må kildesorteres og kastes. Dette kan være alt fra plastikk til kuler av isopor. Ditt komplette flyttebyrå vil sørge for å fjerne alt på en ordentlig måte og tar hand om alt rotet etter at alle eiendelene dine er pakket opp.

Det betyr at dersom det er en del av flyttingen, så vil ditt komplette flyttebyrå håndtere det for deg. I samarbeid med flyttebyrået du har leid inn vil dere utarbeide en plan samt en oversikt over hvilke oppgaver du ønsker at de skal ta seg av.

Hvor mye vil alt dette koste?

Slik du kan forvente, så koster det mer å leie inn et flyttebyrå til å gjøre alle oppgavene over enn om de bare skal gjøre en eller to av dem. Desto mer hjelp du ønsker eller trenger, desto mer koster det. Et komplett flyttebyrå vil generelt koste mellom 300 NOK og 500 NOK per time per arbeidsmann. Din endelige pris vil avhenge av:

  • Hvor mange flyttefolk du trenger
  • Hvor mye saker du har
  • Hvor langt du skal flytte
  • Om du trenger pakkematerialer eller ikke (noen komplette flyttebyråer inkluderer pakkematerialer i prisen, andre krever tar seg betalt for dette)
  • Hvilke oppgaver flyttefolkene skal gjøre for deg
  • Når på året du flytter (prisene er ofte høyere på populære dager, tider eller når det er sesong for flytting samt på helligdager)

Du bør alltid sørge for å få et prisforslag fra minst tre ulike flyttebyråer som tilbyr komplette tjenester, slik at du kan sammenligne prisene og ta en best mulig avgjørelse. Du kan også kutte kostnadene ved å gjøre noen av oppgavene selv. Du kan, for eksempel, la flyttebyrået pakke, laste, transportere og laste av, og så gjør du resten av jobben med å pakke opp og kvitte deg med søppelet.

Hvor lang tid vil det ta for et komplett flyttebyrå å flytte for deg?

Å pakke og flytte på egenhånd kan ta dager eller til og med uker. Får du hjelp av et komplett flyttebyrå vil du få en timeplan og en oversikt over hvor lang tid det hele vil ta. Denne timeplanen vil inkludere:

Estimat og planleggingstid. For å gi deg et så nøyaktig estimat som mulig, vil flyttebyrået sende noen hjem til deg for å få en oversikt over eiendelene dine. Planlegg noen dager for dette, da du antagelig ikke vil få både dette og gjennomgangen på samme dag. Selve gjennomgangen vil ta rundt en time.

Pakking og demontering av møbler. Å ha en håndfull erfarne pakkere betyr at eiendelene dine blir klargjort for transport betydelig raskere enn om du skulle ha gjort det selv. Det vil ta erfarne pakkere omtrent 2 til 3 timer å pakke ned et hjem med tre soverom.

Laste av og på. Å få alt på og av flyttebilen er faktisk en av de enklere oppgavene et flyttebyrå tilbyr. Det å laste på og av vil normalt ikke ta lenger enn en time eller halvannen time.

Pakke opp. Dersom flyttefolkene pakker opp for deg, må du beregne same tid for dette som det tok dem å pakke alt ned.

Du må også legge inn tiden for transport, og denne vil selvfølgelig avhenge av hvor du skal flytte.

Slik finner du et pålitelig flyttebyrå med komplette tjenester

Det er veldig viktig at du kommuniserer direkte med flyttebyrået, slik at dere kan diskutere dine individuelle behov og komme opp med en god plan for flyttingen din. Velg tre eller flere selskaper som ser ut som om de kan være en god match, og ring dem for å diskutere hva du ser etter og få et generelt pristilbud (et spesifikt pristilbud vil kreve at de kommer på besøk).

Flyttebyrået som tilbyr komplette tjenester er gullstandarden innen flyttetjenester og vel verdt prisen om du har råd til det. Dersom du ser etter muligheten for å gjøre så lite arbeid som mulig selv, kan du begynne å undersøke og finne et selskap som tilbyr akkurat det du leter etter. Å velge det beste flyttebyrået for jobben vil bli den største jobben du må gjøre i forbindelse med flyttingen, og det høres ikke så ille ut.

Comments are disabled.