Er du klar til å flytte til et større hjem?


Er du klar til å flytte til et større hus? Enten familien blir større og du har behov for flere soverom eller kun ønsker flere rom, som et kontor eller et gjesterom, så forstår vi godt at du trenger større plass. Selv om mer plass er svaret for noen, er det ikke sikkert det samme gjelder for andre. Ikke vær overrasket om det å flytte til et større hus ender opp med å skape enda flere utfordringer. Det å, for eksempel, flytte til et nytt nabolag for å kjøpe et større hus kan bety at barna må bytte skole. Før du begynner å pakke bør du derfor veie fordelene opp mot ulempene ved å flytte til et større hus. Vi foreslår at du stiller deg disse 10 viktige spørsmålene først.

10 spørsmål du bør stille deg før du flytter til et større hus

  1. Er mer plass virkelig det du trenger?

Før du går gjennom all tiden, energien og utgiftene med å selge huset, pakke eiendelene dine og flytte, bør du først vurdere om det virkelig er mer plass du trenger. Folk tror ofte at de må flytte, mens det de egentlig trenger er å gjøre om på stedet der de bor. Dette betyr at antall kvadratmeter er der, men planløsningen kanskje ikke er ideell. Dersom alt du trenger er et større kjøkken eller skap, så se om du ikke kan bygge om boligen din uten at det koster altfor mye. Be om tilbud fra flere håndverkere før du bestemmer deg. Selv om renoveringer ofte kan ta flere måneder, er de ikke så ubeleilige som det å flytte til et helt annet sted.

  1. Planlegger du å utvide familien din?

Planlegger du å utvide familien din? Da kan det hende du må vurdere å flytte til et større hjem. Enten det er flere soverom til barna eller en hage til hunden, så er det å ha plass til en voksende familie en av de største grunnene til at folk bestemmer seg for å flytte. Før du begynner å jakte på et større hus, må du vurdere hva du og familien din trenger. Dette kan være et spesielt antall soverom, et spesifikt antall kvadratmeter, familievennlig nabolag med mer. Så snart du har avgjort hvilke behov dere har, kan du snevre inn søket og få en mer effektiv jakt.

  1. Har du plass til gjester?

Har du plass til gjester der du bor nå? Har du gjester? Sørg for å stille deg selv disse spørsmålene før du flytter til et større hjem. Det å ha plass til gjester bør ikke være hovedgrunnen til at du flytter, men det kan være med å avgjøre saken. Dersom et familiemedlem bor sammen med deg, så bør du kanskje vurdere å flytte til et hus med et gjestehus eller en leilighet i kjelleren.

  1. Har du råd til et større hjem?

Økonomiske vurderinger bør ligge fremst når du skal bestemme om du skal eller ikke skal flytte til et større hjem. Dersom du ønsker å bli værende i ditt nåværende nabolag, men ikke har råd til et større hus i området, må du bli værende til du har spart nok penger. For mange vil en lønnsforhøyelse eller en ny jobb med bedre lønn gi økonomisk frihet til å oppgradere huset. Uansett hva som er din situasjon, bør du sørge for at det er økonomisk fornuftig å flytte til et større hjem før du selger ditt nåværende.

  1. Må du flytte til et nytt nabolag?

Er det verdt å flytte til et større hjem dersom du må flytte til et helt annet sted? For mange er dette den viktigste vurderingen. Familier med barn i skolealder må kanskje bli i deres nåværende nabolag på grunn av skole. For andre vil det være nødvendig å flytte til et større hjem og et nytt nabolag med bedre skoler. Sørg for at det å flytte til et større hjem og et nytt nabolag virkelig er verdt bryet.

  1. Vil arbeidsveien min bli påvirket av at jeg flytter?

Vil det å flytte til et større hjem bety at du får lenger vei til jobb? Pendling til jobb kan påvirke din livskvalitet. Å slite med trafikk og overfylte t-baner er ikke en oppskrift på lykke. Mange som jobber i byen velger mindre boliger for å kunne bo nærmere jobben. Dersom plassen virkelig er viktig, må du kanskje vurdere å være villig til å ha litt lenger reisevei til jobb. Sørg bare for å veie fordeler og ulemper ved å bo langt fra jobb opp mot hverandre før du flytter til et større sted. 

  1. Er det et godt tidspunkt å selge ditt nåværende hjem på?

Nåværende huseiere må vurdere om det er et godt tidspunkt å selge huset på eller ikke. Dersom det er kjøperens marked, betyr det at det er flere eiendommer til salgs enn det er kjøpere. Da er det neppe ideelt å skulle selge boligen din. Ved hjelp av den rette megleren og gode markedsføringsstrategier, vil du fremdeles ha en god sjanse til å oppnå prisen du ønsker.

  1. Påvirkes livskvaliteten min negativt av mitt nåværende hus?

Får du går gjennom alt strevet med å flytte til et større hjem bør du vurdere livskvaliteten du har i ditt nåværende. Hvor mye av gleden forsvinner virkelig på grunn av mangel på plass? Snubler du stadig over eiendeler (eller hverandre!)? Er du lei av det lille baderommet? Dersom du har fått nok av å bo på liten plass og livskvaliteten din lider, er det kanskje på tide å oppgradere til et større hjem.

  1. Er det å flytte til et større hjem verdt alt styret og utgiftene?

I tilfelle du ikke allerede var klar over det kan det å flytte (spesielt over lengre strekninger) være dyrt. Å leie profesjonelle flyttere når du ikke skal flytte så langt koster under 1000 USD. Dersom du planlegger å utføre flyttingen selv, må du regne med å betale noen tusenlapper for leie av varebil og innkjøp av flytteutstyr. I tillegg vil du antagelig bruke mange timer på å pakke eiendelene dine ned og opp. Dersom det å få større plass er verdt tiden og kreftene, vil det å flytte til et større hjem være den rette avgjørelsen for deg.

  1. Har jeg en kvalifisert megler som kan hjelpe meg med å finne rett bolig?

Det er ikke lett å navigere gjennom eiendomsmarkedet – spesielt ikke når du leter etter et større hjem. En pålitelig og kvalifisert eiendomsmegler kan gjøre husjakten til en smidigere opplevelse. Dersom du bestemmer deg for å oppgradere til et større hus, bør du finne en erfaren eiendomsmegler som kan vise deg boliger som møter dine behov for plass og er innenfor ditt budsjett.

Comments are disabled.