8 viktige tips for den store flyttedagen


Gjør du deg klar til å flytte? Det er mange ting som skal krysses av fra gjøremålslisten fra du bestemmer deg for at du skal flytte og til flyttingen er vel gjennomført. Fra pakking og planlegging til å finne ut hvordan i all verden du skal pakke opp og organisere  alt når du endelig er ferdig. Du må håndtere en ganske lang gjøremålsliste før du kan sette deg ned og slappe av i ditt nye hjem. Så er det selvfølgelig selve flyttedagen. Selv de beste planleggere kan oppleve at flyttedagen er overveldende og slitsom. Heldigvis finnes det måter å gjøre det hele litt enklere på. Følg våre tips for flyttedagen og hvordan du kan sørge for at alt går så smidig som mulig.

  1. Ha en liste over alle de små tingene som må gjøres

Enkelte flytterelaterte jobber har en tendens til å hope seg opp så snart flyttebilen er på vei. Husket du å kaste de siste søppelposene? Fjernet du den siste skitten fra dusjen, slik du lovet deg selv du skulle gjøre før du flyttet? Har du tømt fryser og kjøleskap? Disse små, men viktige, tingene blir ofte dyttet til side mens du fokuserer på å pakke. Dersom du ikke er forsiktig, kan de skape mye stress i siste øyeblikk. I stedet for å prøve å huske på alle de små tingene du må gjøre på den store flyttedagen, kan du ha en løpende liste over alt du må gjøre. På den måten kan du prioritere tiden og heller stå opp litt tidligere om det er nødvendig. Da har du ekstra tid til å få gjort alt før du drar.

  1. Ha penger slik at du kan tipse flyttefolkene

Dersom du har leid inn et profesjonelt flyttebyrå, bør du sørge for å ha noen kontanter liggende slik at du kan tipse flyttefolkene på flyttedagen. Rundt 20 USD per hjelper er nok, men ha gjerne litt ekstra tilgjengelig i tilfelle du blir helt imponert over servicen de gir. Å tipse flyttefolkene er egentlig ikke nødvendig, men det blir verdsatt. Siden du ikke kan tipse ved hjelp av bankkortet, er kontanter løsningen.

  1. Sørg for pass av barn og husdyr på flyttedagen

Barn eller husdyr som løper rundt på flyttedagen kan gjøre ting litt komplisert. Det kan også være farlig for de små, enten de har to eller fire bein. Ideelt sett har du allerede kommet opp med planer for barn og husdyr på flyttedagen, så det er bare å sette de planene ut i live. Dersom du har en venn eller familie som skal passe dem for deg, så sørg for at de blir hentet tidlig om morgenen. Dermed kan du fokusere på alt det andre som må gjøres. Dersom ungene og husdyrene blir værende, bør du sørge for noen aktiviteter som holder dem opptatt og ute av veien (du kommer ofte langt med henholdsvis iPad og tyggeleker).

  1. Pakk en kjølebag

Flyttedagen krever generelt mange tunge løft, og dette krever igjen mye energi. Det er lett å bli distrahert og glemme å drikke eller spise nok. Derfor kan det være veldig lurt å ha pakket en kjølebag med drikke og snacks. Fyll den opp med mat som inneholder mye protein og som kan spises på farten, som poser med nøtter og tørket frukt, ferdige sandwicher og proteinbarer. Du kan også vurdere å pakke med litt til flyttefolkene dine. Du vil bli veldig glad for å ha kjølebagen der når du blir sliten utover dagen.

  1. Ikke glem vesken med de viktige tingene

En veske med viktige ting kan være en liten eske, en koffert eller en bag, der du har pakket de tingene du vet du trenger på flyttedagen eller dagen etter. Det er også her du har viktige dokumenter eller verdisaker som du ikke ønsker å ha i flyttebilen. Inkluder ting som telefonladere, toalettsaker, medisiner og skiftetøy. Ha vesken i bilen eller et annet trygt sted der ingen i vanvare vil legge den i flyttebilen.

  1. Sørg for å ha ladet telefonen din

Du vil antagelig ikke ha tid til å sitte på telefonen og spille Candy Crush på flyttedagen, men du bør likevel sørge for å ha den fulladet. Du vet aldri om du vil rote deg bort på vei til ditt nye sted eller trenger å koordinere noe med flyttefolkene. Lad opp telefonen natten før du skal flytte og ha laderen din i vesken med de viktige tingene. Dermed kan du få ladet telefonen selv om du bruker opp batteriet på flyttedagens spilleliste.

  1. Legg frem noe enkelt rengjøringsutstyr

Forhåpentligvis har du allerede gjort grundig rent, men du bør likevel ha litt rengjøringsutstyr tilgjengelig dersom behovet oppstår. En feiekost og brett og noen rengjøringsservietter bør være nok. Sett dette et sted der de ikke vil bli lagt i flyttebilen, som bilen din eller i et skap. Så snart alle eskene er fjernet og stedet er tomt, ser du om det trengs litt rengjøring i siste liten.

  1. Ta en siste gjennomgang

Det kan være vanskelig å få tilbake ting du glemmer igjen. Derfor bør du ta en siste gjennomgang av hjemmet ditt og se om det er noe du har glemt. Åpne alle skap og se om det ligger igjen noe der. Ikke glem å sjekke de øverste hyllene.

Flyttedagen kan være litt av en utfordring. Det er umulig å forutse alt som kan gå feil, men ved å følge tipsene ovenfor er du i hvert fall dekket når det kommer til de grunnleggende tingene. Dersom du har behov for det kan du be en venn om hjelp på selve flyttedagen. Selv om du eventuelt får hjelp av et flyttebyrå, kan det være godt med litt ekstra hjelp for å få gjort alt som trengs.

Comments are disabled.