12 tips for deg som skal kjøpe hus i en ny by


Det er ingen enkel prosess å skulle flytte og kjøpe hus i en ny by. Faktum er at det rett og slett er komplisert. Fra å finne en eiendomsmegler og kjøpe et hjem, til å planlegge et budsjett og koordinere flyttingen. Det er ganske mange gjøremål på den listen. For å gjøre flytteopplevelsen din litt enklere kan du prøve disse 12 tipsene for å flytte og kjøpe hus i en ny by,

  1. Sett opp et budsjett

For å gjøre det å flytte og kjøpe et hus enklere bør du alltid sette opp et budsjett først. Start med å finne ut hvor mye penger du har til rådighet for både flyttingen og huskjøpet. Deretter undersøker du hvor mye det vil koste med pakkeutstyr, nødvendige flyttetjenester og boligpriser i den nye byen. Dersom du planlegger å bruke et flyttebyrå til hele jobben, må du være forberedt på at dette kan koste tusenvis av kroner om du skal flytte langt. Skal du kjøpe et nytt hjem, må du få oversikt over hvor mye du har råd til å bruke. I tillegg til egenkapital og avdrag på lån, må du også betale for kostnader ved kjøp, eventuelle meglergebyrer, forsikring, eiendomsskatt og andre utgifter.

 Vurder å leie først

Dersom du skal flytte til en ny by, kan du vurdere å leie først. Dette er spesielt nyttig om du ikke kjenner byen og området du skal flytte til. Det å leie vil gi deg sjansen til å «teste» og bli kjent med nabolaget før du forplikter deg. Dersom du kjenner området godt og ønsker å kjøpe, anbefaler vi at du følger tipsene du finner nedenfor. De vil gjøre prosessen med kjøp av bolig i en ny by smidigere.

  1. Sjekk ut boligmarkedet på nettet

I våre dager begynner de aller fleste boligkjøpere jakten på den nye boligen på nett. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn byen eller postnummeret i søkefeltet hos finn.no. Da vil du få opp oppdaterte lister over boliger til salgs i det området du ønsker å kjøpe bolig i. Du kan også filtrere og tilpasse søket for å finne akkurat det du leter etter. Vi foreslår at du leter gjennom disse oppføringene for å få en bedre idé om prisene i området samt oversikt over utvalget.

Besøk byen før du flytter

Det er en grense for hvor mye du kan lære om et nytt sted på nettet. Før du flytter til en ny by bør du besøke den minst én gang. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å bli kjent med flere nabolag, men det vil også gi deg en sjanse til å møte eiendomsmeglere.

Undersøk byens transportalternativer

Fra busser til drosjer, t-baner og programmer for bildeling. Sørg for at du gjør grundige undersøkelser når det kommer til byens transportalternativer før du flytter og kjøper bolig. Dersom du planlegger å bruke et av disse alternativene for å komme deg rundt i byen, vil det være lurt å se etter et nytt hjem i nærheten av offentlig transport. Dersom byen ikke tilbyr offentlig transport i nærheten av der du ønsker å bo, kan det hende du må lease eller kjøpe bil så snart du har flyttet. Denne kostnaden bør legges inn i budsjettet ditt. Sjekk med byens transportkontor for å få informasjon om bussruter, t-banelinjer og så videre.

  1. Vurder pendlingen

Er det viktig for deg å bo i nærheten av kontoret ditt? Eller synes du det er ok med en lang pendlevei, så lenge du får bo i drømmenabolaget ditt? Husk at det å ha lang vei til jobben ikke er for alle. I henhold til flere studier kan det over tid også forringe helsen og produktiviteten. Business Insider påpeker at de uten en lang reisevei til jobben faktisk får en hel uke ekstra med produktivitet hvert år. Sørg for at du veier fordeler og ulemper i forbindelse med en lang reisevei opp mot hverandre før du kjøper et hus langt fra jobben. I det minste foreslår vi at du leier først og sjekker hvordan du håndterer pendlingen i den nye byen.

  1. Undersøk kriminaliteten i området

Trygghet er viktig. Ikke betal for et hus før du har vurdert kriminaliteten i området der du ønsker å bo. Bestem deg for hvor mye (om noen!) kriminalitet du er komfortabel med før du kjøper hus i et spesifikt område. Intervju og finn en pålitelig eiendomsmegler

Å finne en pålitelig eiendomsmegler er en av de viktigste tingene du kan gjøre når du skal flytte og kjøpe et nytt hus i en ny by. Han eller hun bør ha god kjennskap til eiendomsmarkedet i de ulike boligområdene, og bør være i stand til å hjelpe deg med å ta en smart avgjørelse om når og hvor du skal kjøpe. Det bør være enkelt å komme i kontakt med megleren (les: unngår ikke å svare på e-poster eller telefoner), og vedkommende bør være i stand til å sende deg oversikt over boliger til salgs som passer med ditt budsjett og behov. Vi anbefaler deg å ha et møte med en erfaren og pålitelig eiendomsmegler før du flytter.

  1. Sjekk om jobben din vil dekke flyttekostnadene

Flytter du på grunn av jobb? Spør sjefen din om de dekker flyttekostnader. Det hender ofte at et selskap vil betale for deler eller hele flyttingen til den ansatte. Dersom jobben betaler for deg, må du huske å ta vare på alle kvitteringer fra flyttebyråer og bilutleieselskaper. Andre flyttekostnader du bør holde oversikt over er slike ting som drivstoff, midlertidig husvære og restaurantregninger fra selve flytteprosessen.

  1. Lei et pålitelig flyttebyrå til å hjelpe deg med å flytte

Når du skal flytte og kjøpe et nytt hus er det ekstra viktig å leie inn det riktige flyttebyrået for jobben. Enten du trenger hjelp av noen som flytter containere eller noen som pakker ned sakene dine for deg i tillegg til å flytte den, finnes det mange byråer som kan hjelpe deg. Å flytte på grunn av jobb betyr ofte at du skal flytte langt. Da bør du sørge for at selskapet du leier inn har lisens og forsikring. Heldigvis gjør Moving.com det hele enkelt for deg.

Sjekk ut nabolagets liste over tjenester

Etter at du har flyttet til ditt nye hjem bør du melde deg inn i nabolagets lister over tjenester. Her kan du finne en altmuligmann, komme i kontakt med naboer, bli varslet om kriminalitet og lære om ny utvikling i området. Disse samlingsplassene er nytte når du flytter til et nytt sted.

  1. Få nye venner eller ta opp kontakten med gamle venner

Det kan være tøft å få nye venner og kontakter i en ny by. For å gjøre det lettere kan du starte med å ta kontakt med de forbindelsene du allerede har (tenk: venn av en venn, en arbeidskollega eller en venn du hadde for lenge siden). Det neste du kan gjøre er å bli med på sosiale nettverksarrangementer i området, som når studievennene kommer sammen. En tredje måte å møte mennesker i en ny by på er å involvere deg i samfunnet ved å bli med i en klubb eller gjøre frivillig arbeid. Det skader heller ikke å introdusere deg selv for naboene i løpet av de første ukene i en ny by.

Comments are disabled.